Welk vulmiddel kan ik gebruiken voor hout?

Welk vulmiddel kan ik gebruiken voor hout?

Welk vulmiddel kan ik gebruiken voor hout? 1200 628 Bolivia Professional

Hout kan gevuld worden met verschillende producten. De keuze voor het juiste product hangt af van verschillende factoren, waaronder de vereiste laagdikte en of het binnen of buiten gebruikt zal worden. In dit blog lees je meer over de verschillende mogelijkheden voor het vullen van hout.

1K Plamuur

Een van de bekendste vulmiddelen is plamuur. De meeste plamuren zijn geschikt voor het wegwerken van nerven en kleine oneffenheden en het vullen van kleine gaatjes en zorgen voor een super glad resultaat. Welke plamuur je nodig hebt hangt vooral af van hoe groot en diep de gaatjes en oneffenheden zijn, je leest meer over plamuren voor hout in dit blog. De Bolivia plamuren gaan tot een laagdikte van 1 cm. Heb je meer laagdikte nodig dan dat, dan raden we je aan niet voor een plamuur te gaan.

klein gaatje in een houten balk wordt gevuld met behulp van plamuurmes

Houtvulmiddel

Voor het vullen van kleine oneffenheden en gaatjes kan je naast plamuur ook kiezen voor een pasta of een simpel houtvulmiddel uit tube. Bolivia Houtvulmiddel is een vulmiddel op waterbasis dat gemakkelijk te verwerken is. Je kan houtvulmiddel tot maximaal 5 mm aanbrengen.

Reparatiepasta

Wil je grote scheuren, gaten en barsten vullen, dan kan je ook gebruik maken van Bolivia reparatiepasta lichtgewicht. Dit is een pasta die niet zal krimpen en barsten. Na ca. 10 minuten is de reparatiepasta al overschilderbaar met een verf op waterbasis of op solventbasis. Dit maakt de pasta zeer geschikt voor bijvoorbeeld het vullen van kieren tussen wandpanelen die overgeschilderd gaan worden. De pasta kan tot maximaal 50 mm dik aangebracht worden, maar voor het beste resultaat kan je lagen van 4 tot 25 mm aanbrengen.

2 componenten vulpasta op basis van polyester

Vulpasta uit 2 componenten geeft een zeer duurzaam resultaat. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo is er Renovatiepasta, een snelhardende pasta op basis van asbestvrije polyester. De pasta is geschikt voor het vullen van kleine gaten en scheuren met een laagdikte tot 1 cm. Wil je grotere gaten vullen met een 2 componenten vulpasta, dan kan je ook kiezen voor Bolivia Polyester Vulpasta. Deze vulpasta is tot wel 10 cm aan te brengen zonder gevaar voor scheurvorming.

2K epoxy houtvullers

Voor het vullen van grotere gaten en scheuren en voor het repareren van houtrot is een 2 componenten epoxy houtvuller de beste keuze. Houtvullers blijven na uitharden elastisch en zullen niet scheuren. Dit is belangrijk omdat hout altijd blijft werken (uitzetten en krimpen). Het vulmiddel moet dus mee kunnen werken. Epoxy houtvuller is geschikt voor buiten en ideaal voor het repareren van gebreken of door houtrot aangetaste houtconstructies. Voor kleinere gaten van 2 mm tot 1 cm gebruik je hiervoor de 30 minuten variant. Voor dikkere lagen vanaf 1 cm gebruik je houtvuller 4 uur. Voor de grote gaten kan je houtvuller 8 uur gebruiken, tot wel 20 cm dik.

2 componenten plamuur (houtvuller) voor buiten

Vulmiddelen voor andere ondergronden

Wil je een andere ondergrond dan hout vullen? Ga dan voor meer informatie naar ons blog over de juiste vulmiddelen bij verschillende ondergronden.

Professioneel advies

Heeft u een vraag over één van onze producten? Stuur een e-mail naar ons of bel de Bolivia infolijn: +31 (0)320 28 53 53. Onze experts helpen u graag verder.

PearlPaint Group

PearlPaint Group ontwikkelt, produceert en levert vloei- en kneedbare merkproducten voor herstellen, beschermen, onderhouden en reinigen. Alle producten zijn ontwikkeld voor specifieke toepassingen in de woon- en werkomgeving, de bouw en de industrie.

Wij werken met een ambitieus en gedreven team aan onze kwaliteitsmerken waaronder Avis Professional®, BICCS®, Bleko®, Bolivia Professional®, De Parel®, Motection®, Rolith Professional®, Trae Lyx® en Verfijn®.

Wat van waarde voor je is, willen wij beschermen

Hier staan wij voor

Wie een product van een van onze merken kiest, weet een ding zeker: er zijn op geen enkele manier concessies gedaan aan de prestaties die het product moet leveren. Het is meer dan een adequate oplossing voor een probleem. Een optimaal resultaat gaat immers ook over verbruik, gebruiksgemak, werkplezier en veiligheid voor mens en milieu.

We willen vakmensen en doe-het-zelvers helpen om te beschermen wat van waarde is. Door met zo weinig mogelijk middelen en verbruik het hoogst haalbare te realiseren. Daarom zoeken we continu naar de optimale combinatie van maximaal waardevolle oplossingen en het maximaal reduceren van schadelijke chemische ingrediënten en fossiele grondstoffen.

We hebben altijd de juiste oplossing voor de vakman, specialist en consument in uiteenlopende branches. Producten die voldoen aan de hoogste standaard en actuele wetgeving. De waarde die wij zo creëren, maken onze merken geliefd bij de gebruikers ervan.

Maar ons belangrijkste ‘product’ is oplossings- en resultaatgericht samenwerken in de keten. Altijd op maat, met het belang van de klant centraal en het succes van de eindgebruiker voorop. Nieuwsgierig om te ontdekken hoe we producten en processen kunnen verbeteren, zoeken we de verbinding met afnemers en eindgebruikers.

We investeren in partnerschap en langdurige relaties, omdat we geloven dat je alleen dan samen tot optimale prestaties komt. Daarom investeren we ook in vakkennis, veiligheid en werkplezier van onze mensen. Want zij zijn de sleutel tot ons succes. Wil je meer weten over PearlPaint Group? Bezoek dan onze website.

PearlPaint Group
Geef ‘t glans!

Onze merken

Avis Professional

Specialistische coatings en ondersteunende producten

Meer over dit merk

BICCS

Industriële coatings

Meer over dit merk

Bleko

Verdunningen, oplosmiddelen, reinigers en voorbehandelen

Meer over dit merk

Bolivia Professional

Vul-, plamuur- en reparatieproducten

Meer over dit merk

Hydrant

Hoogwaardige jachtlakken

Meer over dit merk

Koopmans

Professionele kwaliteit verf voor de particulier

Meer over dit merk

NaturePaint

NaturePaint is een poederverf voor muren, plafonds, en houten meubels

Nelf

Meesterlijke kwaliteit verven voor de bouw, industrie en timmerfabrieken

Meer over dit merk

Nelf Marine Paints

De expert in coatings voor de nautische sector

Meer over dit merk

Nylo

Specialistische food & protective coatings

Meer over dit merk

Motection

Automotive vloeistoffen

Meer over dit merk

De Parel

Specialist in technische vloeistoffen

Meer over dit merk

Trae Lyx

Afwerking van houten vloeren, parket, wanden en meubelen

Meer over dit merk

Verfijn

Onderhouden van tuinhout, tuinmeubels en tuinobjecten

Meer over dit merk

Zusex

Houtreparatie en constructieve verlijmingen

Meer over dit merk